Śliwtella (ewentualnie Plumella)

Przepis kulinarny

Składniki:

2,5 kg śliwek, 1 kg cukru, 2 x cukier waniliowy, 200 gr kakao.

Jak przyrządzić?

Śliwki wydrylować i zmielić przez maszynkę do mięsa, dodać cukier i smażyć na małym ogniu około 2 godzin. Dodać kakao i cukier waniliowy, wymieszać (najlepiej mikserem), podsmażyć jeszcze jakieś 15-20 min. Gorące włożyć do słoików i obrócić nakrętka do dołu.

Uwagi:

Opcja: Dusić śliwki w kawałkach (bez pestek) z cukrem około 2 godziny, a następnie zmiksować (osobiście nie sprawdzona metoda).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania180 min.
Trudnośćprosty
AutorVlad

Śliwtella (ewentualnie Plumella): Podobne przepisy

Śliwtella (ewentualnie Plumella): wypróbuj również

Powiązane Tematy