Chilli concarne

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka czerwonej fasoli, osiem pomidorów lub puszka pomidorów, 500 g mięsa wołowego, bekon (może być boczek), zielona papryczka chilli, duża cebula, sól, pierz, kminek mielony (cumin), proszek chilli łagodny lub pikantny w zależności od upodobań.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju. Cebula powinna się dobrze przypalić. Dodajemy pokrojony w kostkę bekon, chilli (pokrojone, bez gniazda nasiennego) i mięso i podsmażamy dalej. Kiedy mięsko jest usmażone, wrzucamy fasolę i pomidory, uprzednio obrane ze skórki, pokrojone i z wydrążoną końcówką:) Dolewamy troszkę wody aby potrawa mogła się swobodnie dusić. Na koniec dodajemy sól, pieprz, proszek chilli i cumin w zależności od upodobań.

Jak podawać?

Smakuje super z ryżem, frytkami ale najlepiej w tortilla wrap (chilli concarne buritos).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Przybliżony koszt30 zł
Autoramelia

Chilli concarne: Podobne przepisy

Chilli concarne: wypróbuj również

Powiązane Tematy