Ogórki w curry łagodne

Przepis kulinarny

Składniki:

Na 4 kg ogórków.
3 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%, 1,5 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki soli, 3 łyżeczki curry.

Jak przyrządzić?

Ogórki obrać ze skóry, pokroić na pół. Na dno każdego słoiczka wsypać trochę gorczycy i włożyć gruby plaster cebuli. Następnie układać ciasno ogórki. Zagotować zalewę i wlać ją do słoików z ogórkami. Pasteryzować 5 minut, nie dłużej - żeby ogórki były chrupiące.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
AutorPOISON

Ogórki w curry łagodne: Podobne przepisy

Ogórki w curry łagodne: wypróbuj również

Powiązane Tematy