Składniki:
2 x polędwiczka(na dwa dni), przyprawa włoska , rozmaryn, sól, pieprz , czosnek – płatki lub świeży, olej, oliwa, gruszka, może być z puszki w zalewie.
Jak przyrządzić?
Dzień wcześniej lub rano polać polędwiczki obficie olejem lub oliwą (lub trochę tego, trochę tego) i natrzeć przyprawami, odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dolać trochę wody na dno naczynia, można trochę soku z puszki gruszki;) Gruszkę pokroić w grubsze plasterki i obłożyć polędwiczki w naczyniu. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. godzinę na 180 st. C.
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne.
Jak podawać?
Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami i sałatą.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | tori101 |