Kawa mrożona od ręki

Przepis kulinarny

Składniki:

kawa, cukier, mleko.

Jak przyrządzić?

Porcję kawy rozpuszczalnej (trochę większą, niż gdy pijemy normalnie), z cukrem (ile/jeśli lubimy) zalać niewielką ilością gorącej (ale nie wrzącej) wody i zamieszać, by się zaparzyło. Wlać do tego mleka, ile lubimy i zalać zimną wodą z dozownika.

Uwagi:

Wiem, że to nie prawdziwa kawa mrożona, ale smakuje naprawdę nieźle i świetnie się sprawdza np. w pracy, gdzie nie ma luksusów w postaci lodów, bitej śmietany czy lodówki. Zresztą, na bazie tego przepisu, a dokładając w/w lodów itp. uzyskujemy jeszcze lepszy i "prawdziwszy" napój.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
AutorSmakosz

Kawa mrożona od ręki: Podobne przepisy

Kawa mrożona od ręki: wypróbuj również

Powiązane Tematy