Składniki:
Całe ziemniaki najlepsze są młode ok. 8, twarożek fromage (może być gotowy lub do zrobienia), śmietanka do twarożku, szczypior, sól, koperek do posypania.
Jak przyrządzić?
W ziemniakach zrób nacięcia taki + jakby krzyżyk, ale nie rozcinając ich. I zrób twarożek fromage mieszając wszystkie składniki do niego. Ułóż na blaszce ziemniaczki i włóż do piekarnika na ok. 15-20 minut aż otwory się powiększą i wtedy pakujemy do nich twarożek troszkę więcej niż się da i pieczemy nadal przez 30 minut. Następnie po wyjęciu posyp koperkiem i resztą szczypiorku. Najlepiej jeśli posypiesz solą ten twarożek, będzie lepsze i bardziej smakowe.Powodzenia w przygotowaniu.
Potrzebne przybory:
Blaszka.
Jak podawać?
Na talerzu, ozdobiony przyprawami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | japonka13 |