Składniki:
jajka (w zależności od upodobań), parówki (na 2 jajka i długa parówka), cebulka, żółty ser, ostry ketchup (najlepiej hot z kotlina), przyprawy sól/Vegeta, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne, olej.
Jak przyrządzić?
Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli wrzucamy pokrojone w talarki parówki. W oddzielnym kubku rozmącamy jajka i dodajemy przyprawy wedle upodobań. Do podsmażonej cebulki z parówką dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser. Gdy ser się trochę roztopi dodajemy rozmącone jajka i wyciskamy ok. 3-4 łyżki ketchupu. Gdy jajka się zetną tak jak lubimy, możemy podawać.
Jak podawać?
Podawać najlepiej na talerzu z przypieczonym chlebem bądź grzankami.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | anulcia |