Czosnkowy sos do grillowanych potraw - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Czosnek dużo ok. główki, jogurt naturalny (najlepiej "bałkański" albo "śródziemnomorski"), ogórek świeży, 2-3 łyżki majonezu, różne przyprawy (sól, pieprz, bazylia, papryka itp.)

Jak przyrządzić?

Obranego ogórka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posolić, w osobnej misce zmiażdżony czosnek wymieszać z resztą składników, dodać odciśniętego ogórka i wymieszać. Gotowe.

Potrzebne przybory:

Tarka, 2 miski, 2 łyżki, praska (zgniatarka) do czosnku.

Jak podawać?

W misce, prosto z lodówki.

Uwagi:

Najlepiej zrobić ten sos wcześniej i schować do lodówki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt4 zł
AutorBARTAS77_13

Czosnkowy sos do grillowanych potraw: Podobne przepisy

Czosnkowy sos do grillowanych potraw: wypróbuj również

Powiązane Tematy