Naleśniki meksykańskie Agi

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto: 20 dag mąki, 1 szklanka mleka, 2 jajka, 1/3 łyżeczki sody, olej do smażenia.
Farsz: 50 - 60 dag mięsa mielonego, po strąku czerwonej i zielonej lub żółtej papryki, 30 - 40 dag pieczarek, 20 dag żółtego sera, 1 puszka kukurydzy, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka przyprawy meksykańskiej, 2 łyżeczki papryki ostrej lub słodkiej, jak kto woli.

Jak przyrządzić?

Mąkę, mleko, jajka, szklankę wody oraz sól zmiksować, odstawić na chwilę. Następnie usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Na patelnię włożyć mięso, posolić i przez ok. 5 minut smażyć. Dodać pieczarki, kiedy zmiękną dodać paprykę, kukurydzę i garść żółtego sera. Podsmażyć. Następnie dodać przecież pomidorowy i dusić przez 6 - 7 minut na małym ogniu, w między czasie dodać resztę przypraw. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zawinąć jakby w kopertę.

Uwagi:

Nie żałujcie farszu, bo wtedy są nie dobre:P

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
AutorAgusia :)

Naleśniki meksykańskie Agi: Podobne przepisy

Naleśniki meksykańskie Agi: wypróbuj również

Powiązane Tematy