Składniki:
1 duży filet (surowy) z łososia, 1 łyżka Vegety, 1/2 małej cytryny, 1 mały ząbek czosnku, olej - do smażenia.
Jak przyrządzić?
Filet pokroić na porcje szerokości 7 cm; Każdą porcję natrzeć Vegetą, solidnie skropić sokiem z cytryny, delikatnie natrzeć utartym czosnkiem, pozostawić na 30 minut w woreczku foliowym. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony po 3 minuty. Na gotowego, gorącego łososia można dodatkowo położyć masełko czosnkowe w ilości płaskiej łyżeczki.
Jak podawać?
Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Mamuśka |