Bardzo latwy biszkopt z jabłkami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Na ciasto:
1 szklanka maki, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 średnie jabłka. Poza tym trochę margaryny i tartej bułki do wysmarowania i posypania formy. Na koniec cukier puder do posypania gotowego ciasta.

Jak przyrządzić?

Przygotować formę, obrać jabłka, oczyścić z pestek i pokroić w "ósemki". Ułożyć w formie. Można posypać cynamonem, ale jeśli ktoś nie lubi smaku cynamonu, to nie trzeba. Włączyć piekarnik i nastawić na 180 stopni. Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto i miksować 3 minuty, aż masa będzie puszysta. Wylać na jabłka i wstawić na 45 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Jak podawać?

Szybko, bo jest pyszne.

Uwagi:

To ciasto jest dobre dla początkujących, ale również dla mało cierpliwych łasuchów:-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje12
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
Autoralexa

Bardzo latwy biszkopt z jabłkami: Podobne przepisy

Bardzo latwy biszkopt z jabłkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy