Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa, 1 ciasto francuskie surowe nie mrożone, 1 jajko, margaryna, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Polędwiczkę myjemy i kroimy na ok. 15 kawałków (zależy od wielkości). Solimy i pieprzymy a następnie obsmażamy na margarynie. Przekładamy na ręcznik papierowy żeby obciekło z nadmiaru tłuszczu. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na kwadraty. Mięso obsmażone układamy na kwadrat i tworzymy pakiecik albo rożki. Dokładnie zlepiamy rogi. Układamy na brytfannie, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | 450 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | lillith |