Składniki:
1 torebka czarnej herbaty, korzeń imbiru, łyżka miodu, łyżeczka cukru, 3 łyżki soku malinowego, pomarańcza, cytryna, 5 goździków.
Jak przyrządzić?
Przygotuj czajniczek lub dzbanek do parzenia herbaty. Wrzuć do środka torebkę czarnej herbaty, dodaj goździki, 3 plasterki imbiru, zalej wrzątkiem i poczekaj aż herbata dobrze się zaparzy. Trwa to ok. 10 minut. Następnie dodaj 2 plastry pomarańczy, dwa plasterki cytryny, miód, sok malinowy i cukier. Zamieszaj herbatę poczekaj kolejne 5 minut,aż nabierze smaku.
Potrzebne przybory:
dzbanek lub czajniczek do herbaty, łyżka i łyżeczka,nóż, deska do krojenia.
Jak podawać?
Najlepiej po odczekaniu 5 minut.
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 5 |
Kaloryczność | niska |
Autor | nata |