Kremowa puszysta kawa

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 litra mleka,
culier (wg. uznania),
5 łyżek kawy rozpuszczalej,
4 kostki czekolady mlecznej i 4 białej,
3 łyżki cappucino czekoladowego,
3 łyżki kakao rozpuszczalego,
cukier waniliowy.

Jak przyrządzić?

Zagotować (posłodzone lub nie) mleko - do podnoszącego się mleka wsypać kawę rozpuszczalną mieszać. Następnie dodać cappucino - mieszać. I kakao. Wrzucic kostki czekolady i mieszać aż do rozpuszczenia. do smaku dodać cukier waniliowy lub laskę wanilii - jak kto woli lub co mamy akurat pod ręką.. :) Na koniec trzeba wymieszać wszystko shakerem lub milserem - w celu uzyskania niepowtarzalnej pianki!!! Smacznego!

Potrzebne przybory:

mikser lub shaker no i ...... garnek!

Jak podawać?

z różyczką bitej śmietany...

Uwagi:

Proporcje można zmieniać w zalezności od upodobań.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćczy to ważne...?
Autor mała czarna

Kremowa puszysta kawa: Podobne przepisy

Kremowa puszysta kawa: wypróbuj również

Powiązane Tematy