Składniki:
1 słoik selera marynowanego,
1 puszka ananasu,
1 puszka kukurydzy,
20 dag szynki,
6 ugotowanych jaj,
5-6 łyżek majonezu,
do dekoracji: por, ogórek, rzodkiewka.
Jak przyrządzić?
Paski selera poszatkować, kukurydzę odsączyć. Szynkę, jaja i ananasa pokroić w drobną kostkę. Układać warstwami w przezroczystym wysokim naczyniu ,tak aby na górze była warstwa jajek. Na wierzch nałożyć majonez i udekorować pokrojonym w paski porem, plastrami ogórka i ćwiartkami rzodkiewki. Układane warstwami składniki dają ładny efekt.
Jak podawać?
Sałatkę podawać do wędlin i nie tylko...
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | marcys1 |