Makaron z kalafiorem

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kalafior, olej, czosnek, zielona pietruszka, 1 pomidor z puszki lub 1 łyżka przecieru pomidorowego, 2 szklanki wody, makaron muszelki

Jak przyrządzić?

Obieramy w różyczki kalafiora i smażymy na oleju z czosnkiem, zieloną pietruszką, pomidorem lub przecierem. Wszystko razem poddusić około 3 minut. Dodać 2 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu. Następnie dodać drobny makaron lub makaron ugotować osobno i wszystko razem wymieszać, podgotować aby woda wyparowała i posolić.

Jak podawać?

na gorąco

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autor Marcin Szprotawa

Makaron z kalafiorem: Podobne przepisy

Makaron z kalafiorem: wypróbuj również

Powiązane Tematy