Piersi kurczaka inaczej

Przepis kulinarny

Składniki:

4 filety z piersi kurczaka,
15 dag sera (oscypek, mozzarella lub parmezan),
8 dużych pieczarek,
8 plastrów wędzonego boczku,
sól, pieprz, imbir.

Jak przyrządzić?

Filety umyć, osuszyć. Ostrym nożem naciąć, tworząc kieszonkę. Obrane, pokrojone w kostkę pieczarki usmażyć, przełożyć do miski i wymieszać ze startym na tarce serem. Mieszanką wypełnić filety, oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Każdą porcję owinąć dwoma cieńkimi plastrami boczku, spiąć patyczkami do szaszłyków. Piec w piekarniku około 25 min. w temperaturze 220 st. C.

Jak podawać?

Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i z sałatą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Autor marcys1

Piersi kurczaka inaczej: Podobne przepisy

Piersi kurczaka inaczej: wypróbuj również

Powiązane Tematy