Składniki:
4 filety z piersi kurczaka,
15 dag sera (oscypek, mozzarella lub parmezan),
8 dużych pieczarek,
8 plastrów wędzonego boczku,
sól, pieprz, imbir.
Jak przyrządzić?
Filety umyć, osuszyć. Ostrym nożem naciąć, tworząc kieszonkę. Obrane, pokrojone w kostkę pieczarki usmażyć, przełożyć do miski i wymieszać ze startym na tarce serem. Mieszanką wypełnić filety, oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Każdą porcję owinąć dwoma cieńkimi plastrami boczku, spiąć patyczkami do szaszłyków. Piec w piekarniku około 25 min. w temperaturze 220 st. C.
Jak podawać?
Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i z sałatą.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | marcys1 |