Składniki:
1 por, słoiczek selera, słoiczek kolb kukurydzy, 1 jabłko, 1 jajko, słoiczek majonezu, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Pora sparzyć i pokroić w talarki, podzielić na krążki i dodać do uprzednio pokrojonego w drobną kostkę jajka ugotowanego na twardo. Kolby kukurydzy pokroić na mniejsze cząści, jabłko zetrzeć na grubym tarle i wymieszać z resztą składników. Na koniec dodać do całości majonez (najlepszy Winiary do sałatek) i w zależności od gustu podprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
Jak podawać?
Najlepsza jako osobne danie lub świetna do drugiego dania na gorące dni. PYCHA!!!!
Uwagi:
Nie przesadzać z solą, ponieważ majonez sam w sobie jest słony.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | kasiak |