Sałatka porowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 por, słoiczek selera, słoiczek kolb kukurydzy, 1 jabłko, 1 jajko, słoiczek majonezu, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Pora sparzyć i pokroić w talarki, podzielić na krążki i dodać do uprzednio pokrojonego w drobną kostkę jajka ugotowanego na twardo. Kolby kukurydzy pokroić na mniejsze cząści, jabłko zetrzeć na grubym tarle i wymieszać z resztą składników. Na koniec dodać do całości majonez (najlepszy Winiary do sałatek) i w zależności od gustu podprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!

Jak podawać?

Najlepsza jako osobne danie lub świetna do drugiego dania na gorące dni. PYCHA!!!!

Uwagi:

Nie przesadzać z solą, ponieważ majonez sam w sobie jest słony.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
Autor kasiak

Sałatka porowa: Podobne przepisy

Sałatka porowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy