Piegusek (autor SYLWUŚ) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

7 białek,
szlanka cukru pudru, maku, mąki tortowej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10-15 dag masła

Jak przyrządzić?

Rozpuscic masło, ostudzić. Ubić białka na sztywno, dodać cukier. Ubijac. Dodać sypki mak i mąkę z proszkiem. Na koniec wlać roztopione masło. Mieszać. Piec w 180 stopniach ok. 35 minut. Posypać cukrem pudrem.

Uwagi:

Cisato jest expresowe w wykonaniu i na dodatek bardzo smaczne :) I zawsze wychodzi :) Ta porcja starcza na keksową duzą blachę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Autor SYLWUŚ

Piegusek (autor SYLWUŚ): Podobne przepisy

Piegusek (autor SYLWUŚ): wypróbuj również

Powiązane Tematy