Składniki:
kalafior, czosnek ,majonez, ketchup, sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie
Jak przyrządzić?
1. Umytego kalafiora podzielić na małe różyczki
2. Sos: majonez i ketchup mieszamy (pół na pół, w ilości zależnej od wielkości kalafiora), dodajemy sól, pieprz, przyprawę w płynie i czosnek przeciśnięty przez praskę (2-3 ząbki).
3. Kalafiora polewamy sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę.
Uwagi:
Doskonała do potraw z grilla, zdecydowany smak, nie dla osób, które nie lubią czosnku gdyż ten dosyć dominuje smak potrawy, do spożycia w niezbyt dużych porcjach.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | aniaz |