Brzoskwinie nadziewane

Przepis kulinarny

Składniki:

Woreczek ryżu, opakowanie serka wiejskiego, pół strąka oczyszczonej i drobniutko posiekanej czerwonej papryki, pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku, sok z połówki cytryny, 2 łyżki majonezu, łyżka rodzynek sułtańskich, 8 połówek brzoskwiń z puszki dokładnie odsączonych, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ryż gotujemy. W misce umieścić wszystkie składniki oprócz brzoskwiń i delikatnie wymieszać widelcem. Przygotowaną masą nadziać połówki brzoskwiń. Ułożyć na półmisku przybranym listkami sałaty, nakryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce do momentu podania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Autoragasz301

Brzoskwinie nadziewane: Podobne przepisy

Brzoskwinie nadziewane: wypróbuj również

Powiązane Tematy