Składniki:
Woreczek ryżu, opakowanie serka wiejskiego, pół strąka oczyszczonej i drobniutko posiekanej czerwonej papryki, pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku, sok z połówki cytryny, 2 łyżki majonezu, łyżka rodzynek sułtańskich, 8 połówek brzoskwiń z puszki dokładnie odsączonych, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy. W misce umieścić wszystkie składniki oprócz brzoskwiń i delikatnie wymieszać widelcem. Przygotowaną masą nadziać połówki brzoskwiń. Ułożyć na półmisku przybranym listkami sałaty, nakryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce do momentu podania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Autor | agasz301 |