Składniki:
Seler (wymiary od ilości zupy), masło
śmietana, Vegeta - kostka (co kto lubi), pieprz (sporo), ew. sól, gałka (świeżo starta).
Jak przyrządzić?
Selera obrać, pokroić w kostkę, razem z masłem do gara i dusić ma się zrumienić. Jak gotowy, to dolać wody, kostkę pogotować 10 min., zmiksować (przetrzeć przez sito to aksamitna będzie), śmietana + pieprz + gałka, zamieszać, zagotować i na stół.
Potrzebne przybory:
Garnek, nóż, sito lub (i) blender, łyżka drewniana, deska.
Jak podawać?
Gorącą na talerzach.
Uwagi:
Bardzo łatwe i smaczne (tanie, szybkie).
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dowolna |
Kaloryczność | spora |
Autor | gpk |