Składniki:
2 serki topione złoty ementaler, 200 ml śmietany kwaśnej, 2 kostki bulionowe z drobiu lub warzyw, pieprz, grzanki, trochę szczypiorku do ozdoby.
Jak przyrządzić?
Zagotuj ok 1,5 litra wody i dodaj do niej kostki, gdy kostki się rozpuszczą dodawaj małymi porcjami serki topione, dokładnie mieszając, po chwili dodaj śmietanę, gdy zupa zacznie się gotować, dodaj do smaku pieprzu. Tak przygotowaną zupę podajemy z grzankami posypaną szczypiorkiem. Życzę smacznego!
Potrzebne przybory:
Garnek, trzepaczka lub łyżka.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Kasia |