Składniki:
Mięso mielone, ogórki konserwowe, papryka czerwona konserwowa, fasola czerwona konserwowa, czerwona cebula, pikantny ketchup, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Mięso mielone doprawiamy wg własnego upodobania, formujemy kuleczki mniej więcej wielkości złotówki, smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Odkładamy do ostygnięcia. Ogórki, paprykę i cebule kroimy w kostkę, dodajemy puszkę czerwonej fasoli. Łączymy z mięsnymi kuleczkami. Całość polewamy pikantnym ketchupem (bądź zwykłym ale z dodatkiem chilli lub pikantnej papryki). Całość mieszamy i gotowe!
Uwagi:
Oczywiście ilość składników zależy od tego, jak dużą porcję chcemy otrzymać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marta |