Składniki:
Margaryna, ser, lubczyk ogrodowy (zielona przyprawa dostępna w niektórych marketach), chleb.
Jak przyrządzić?
Rozcieramy margarynę łyżką. Ser trzemy na najdrobniejsze kawałeczki na zwykłej tarce. Lubczyk i ser wsypujemy do margaryny i mieszamy. Smarujemy chleb, bagietkę lub bułeczki i pieczemy, aż margaryna wsiąknie, a ser się rozpuści.
Uwagi:
Lubczyk to świetna przyprawa do tego typu dać. Ma fajny, mocny charakterystyczny zapach i smak. Do pasty można dodać posiekany czosnek, ale moim zdaniem sam lubczyk w zupełności wystarcza! Nie trzeba żadnych dodatkowych przypraw. Nie żałuj lubczyku, powinno go być dużo. Ser i margaryna w proporcji ok. pół na pół - konsystencja powinna umożliwić łatwe rozsmarowanie. Bez grzaneczek z pastą nie ma dla mnie grilla :)
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | losiek92 |