Grzanki z pastą lubczykową

Przepis kulinarny

Składniki:

Margaryna, ser, lubczyk ogrodowy (zielona przyprawa dostępna w niektórych marketach), chleb.

Jak przyrządzić?

Rozcieramy margarynę łyżką. Ser trzemy na najdrobniejsze kawałeczki na zwykłej tarce. Lubczyk i ser wsypujemy do margaryny i mieszamy. Smarujemy chleb, bagietkę lub bułeczki i pieczemy, aż margaryna wsiąknie, a ser się rozpuści.

Uwagi:

Lubczyk to świetna przyprawa do tego typu dać. Ma fajny, mocny charakterystyczny zapach i smak. Do pasty można dodać posiekany czosnek, ale moim zdaniem sam lubczyk w zupełności wystarcza! Nie trzeba żadnych dodatkowych przypraw. Nie żałuj lubczyku, powinno go być dużo. Ser i margaryna w proporcji ok. pół na pół - konsystencja powinna umożliwić łatwe rozsmarowanie. Bez grzaneczek z pastą nie ma dla mnie grilla :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorlosiek92

Grzanki z pastą lubczykową: Podobne przepisy

Grzanki z pastą lubczykową: wypróbuj również

Powiązane Tematy