Składniki:
4 duże piersi z kurczaka, 50 dkg pieczarek, 20 dkg sera żółtego, curry, przyprawa do gyrosa, sól, pieprz, wykałaczki.
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka przekrawamy na pół robiąc kieszonkę solimy, pieprzymy posypujemy troszkę curry i przyprawą do gyrosa. Następnie kroimy pieczarki bardzo drobniutko i wrzucamy na olej doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gdy już będą miękkie wkładamy do miseczki (odlewamy olej na którym smażyliśmy) i posypujemy startym serem mieszamy dokładnie. Tym farszem nadziewamy piersi z kurczaka i spinamy wykałaczkami. Wstawiamy na całą noc albo chociaż na 2 godz. do lodówki. Smażymy na grillu około 40 min delikatnie obracając od czasu do czasu żeby się równo usmażyły. Tak samo można zrobić z schabowym dokładnie rozbitym i zawinąć jak gołąbki. Smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Porcje | 4 |
Autor | Joanna |