Faszerowana pierś z kurczaka

Przepis kulinarny

Składniki:

4 duże piersi z kurczaka, 50 dkg pieczarek, 20 dkg sera żółtego, curry, przyprawa do gyrosa, sól, pieprz, wykałaczki.

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka przekrawamy na pół robiąc kieszonkę solimy, pieprzymy posypujemy troszkę curry i przyprawą do gyrosa. Następnie kroimy pieczarki bardzo drobniutko i wrzucamy na olej doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gdy już będą miękkie wkładamy do miseczki (odlewamy olej na którym smażyliśmy) i posypujemy startym serem mieszamy dokładnie. Tym farszem nadziewamy piersi z kurczaka i spinamy wykałaczkami. Wstawiamy na całą noc albo chociaż na 2 godz. do lodówki. Smażymy na grillu około 40 min delikatnie obracając od czasu do czasu żeby się równo usmażyły. Tak samo można zrobić z schabowym dokładnie rozbitym i zawinąć jak gołąbki. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania40 min.
Porcje4
AutorJoanna

Faszerowana pierś z kurczaka: Podobne przepisy

Faszerowana pierś z kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy