Kebab/tortilla (autor Sylwia)

Przepis kulinarny

Składniki:

Mięso z kurczaka (filet, gulaszowe), kapusta pekińska, serek naturalny, przyprawa tzatziki, przyprawa kebab-gyros, ketchup, trochę majonezu, placki do tortilli.

Jak przyrządzić?

Filet z piersi kroimy w paseczki wielkości małego palca. Wrzucamy na patelnie, smażymy. W trakcie smażenia odlewamy wodę i ponownie stawiamy na gazie (bez pokrywki). Gdy mięso jest porządnie usmażone, wyłączamy gaz i wsypujemy sporą ilość przyprawy kebab-gyros. Mieszamy. Kapustę pekińską kroimy do miski dodajemy trochę majonezu, sól, pieprz, może być trochę startej marchewki. Mieszamy. W oddzielnej miseczce mieszamy przyprawę tzatziki z serkiem naturalnym (jest lepszy od jogurtu bo bardziej gęsty). Placki wkładamy na talerz (po jednym) i włączamy na sekundkę do mikrofali, by było ciepłe i miękkie. Po wyjęciu na placek polewamy ketchup(na środek), kładziemy mięso, pekinkę i na koniec serek tzatziki. Zwijamy placek. Gotowe.

Uwagi:

Robiąc sos tzatziki proponuję próbować żeby nie wyszedł za ostry, tym bardziej że przyprawa do mięsa jest pikantna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorSylwia

Kebab/tortilla (autor Sylwia): Podobne przepisy

Kebab/tortilla (autor Sylwia): wypróbuj również

Powiązane Tematy