Składniki:
Dwie kromki chleba (może być też bułka), ser żółty, pomidor, kapusta pekińska lub sałata (najlepiej lodowa), ogórek kiszony lub świeży, ketchup, majonez
masło, rzodkiewka, cebula.
Jak przyrządzić?
Kroimy dwie kromki chleba, smarujemy masłem od środka z jednej strony, wcześniej przygotowane w plasterki pokrojone warzywa dajemy na kanapkę w następującej kolejności: ser żółty, pomidor, kapusta lub sałata, ogórek, rzodkiewka, cebula. Następnie przygotowujemy nasz prosty sosik (mieszamy ketchup i majonez, można dodać śmietany, żeby był łagodniejszy), a następnie delikatnie polewamy, tak aby w trakcie jedzenia sos nie wylewał się nam z kanapki
Potrzebne przybory:
Nóż, łyżeczka.
Jak podawać?
Na talerzu.
Uwagi:
Kanapkę jemy na zimno, ważna jest estetyka.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | Michalpw |