Wypas kanapka

Przepis kulinarny

Składniki:

Dwie kromki chleba (może być też bułka), ser żółty, pomidor, kapusta pekińska lub sałata (najlepiej lodowa), ogórek kiszony lub świeży, ketchup, majonez
masło, rzodkiewka, cebula.

Jak przyrządzić?

Kroimy dwie kromki chleba, smarujemy masłem od środka z jednej strony, wcześniej przygotowane w plasterki pokrojone warzywa dajemy na kanapkę w następującej kolejności: ser żółty, pomidor, kapusta lub sałata, ogórek, rzodkiewka, cebula. Następnie przygotowujemy nasz prosty sosik (mieszamy ketchup i majonez, można dodać śmietany, żeby był łagodniejszy), a następnie delikatnie polewamy, tak aby w trakcie jedzenia sos nie wylewał się nam z kanapki

Potrzebne przybory:

Nóż, łyżeczka.

Jak podawać?

Na talerzu.

Uwagi:

Kanapkę jemy na zimno, ważna jest estetyka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt1 zł
AutorMichalpw

Wypas kanapka: Podobne przepisy

Wypas kanapka: wypróbuj również

Powiązane Tematy