Składniki:
3 parówki, przecier pomidorowy Valfrutta, keczup, przyprawa do kurczaka złocista Kamis, kosteczki bazyliowe Korr, pieprz, cukier, olej.
Jak przyrządzić?
Parówki wyjąć z osłonek, pokroić na małe kawałki i wrzucić na rozgrzaną oliwę na 1 minutę. Wlać ok. 3/4 szklanki przecieru pomidorowego (byle nie koncentrat) i 2 łyżki keczupu, dodać jedną kostkę bazyliową Knorra i pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (prawie jej nie czuć, ale bez niej danie jest uboższe i o wiele gorsze w smaku), dodać łyżeczkę cukru (można więcej, jak kto woli), pieprz i podgrzewać ok. 5 min. Nie solić, bo w przyprawach jest sól.
Jak podawać?
Podawać z bułeczką.
Uwagi:
Przepis powstał z tego, co miałam, uważam, że przyprawy idealnie pasują, sos jest naprawdę bardzo pomidorowy, taki pożądny, dalej trzymam się tej receptury ;)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 7 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Autor | domina |