Składniki:
2 paczki ciastek petitki, 1 paczka krakersów solonych, krem karpatka (oraz wszystko co jest potrzebne do przygotowania kremu kupnego mleko, masło), masa krówka lub mleko zagęszczone w puszce, śmietanka 30 lub 36 procent, odrobina gorzkiego kakao do posypania.
Jak przyrządzić?
Herbatniki ułożyć na blachę, nałożyć przygotowany wcześniej krem karpatka, znów nałożyć herbatniki, na herbatniki nałożyć masę toffi na to nałożyć krakersy solą do dołu i na koniec bitą śmietanę. Posypać do dekoracji kakaem. Odstawić na noc do lodówki.
Potrzebne przybory:
Blaszka do ciasta.
Uwagi:
Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu chociaż by dla tego że nie trzeba go piec a większość składników jest do kupienia w sklepie. Trzeba ugotować jedynie krem karpatka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | Bardzo wysoka |
Autor | andziorek |