Składniki:
20 dag. kiełbasy cienkiej, 0,5 l barszczu w butelce, 5 ząbków czosnku, 3 liście laurowe, 5 liści ziela angielskiego, 2 łyżki majeranku, 1 cebula, 5 dag słoniny, torebka barszczu białego Winiary, 250 ml śmietany 30%, 4 ziemniaki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Do garnka wlewamy 2,5l wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pokrojony w cienkie talarki czosnek, majeranek i pokrojone w kostkę ziemniaki, osolić, dodać pieprz, gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę słoninę, kiełbasę i cebulę, do garnka wlewamy pół butelki barszczu i torebkę barszczu w proszku uprzednio go rozrabiając - można z barszczem z butelki, wlewamy do garnka i zagotowujemy wraz z składnikami z patelni, odstawiamy na 10 min., żeby lekko przestygło, zaprawiamy śmietaną, można doprawić Vegetą. Podajemy ze świeżym pieczywem. PYCHA.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | PAPIOK;) |