Zalewajka po kanicku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

20 dag. kiełbasy cienkiej, 0,5 l barszczu w butelce, 5 ząbków czosnku, 3 liście laurowe, 5 liści ziela angielskiego, 2 łyżki majeranku, 1 cebula, 5 dag słoniny, torebka barszczu białego Winiary, 250 ml śmietany 30%, 4 ziemniaki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Do garnka wlewamy 2,5l wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pokrojony w cienkie talarki czosnek, majeranek i pokrojone w kostkę ziemniaki, osolić, dodać pieprz, gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę słoninę, kiełbasę i cebulę, do garnka wlewamy pół butelki barszczu i torebkę barszczu w proszku uprzednio go rozrabiając - można z barszczem z butelki, wlewamy do garnka i zagotowujemy wraz z składnikami z patelni, odstawiamy na 10 min., żeby lekko przestygło, zaprawiamy śmietaną, można doprawić Vegetą. Podajemy ze świeżym pieczywem. PYCHA.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorPAPIOK;)

Zalewajka po kanicku: Podobne przepisy

Zalewajka po kanicku: wypróbuj również

Jak zrobić latte? Poznaj sekrety idealnej kawy

... Kawa to idealny sposób na początek dnia, przerwę w pracy czy spotkanie z przyjaciółką. Napój ten na stałe zagościł na polskich stołach i coraz chętniej z nim eksperymentujemy, ponieważ zwykła zalewajka już nam stanowczo nie wystarcza. Po jakie ...

dawno temu

Kochajmy babcie

... spraw. Razem z nimi odeszła pamięć o przodkach. Nie żyje nikt, kogo można by zapytać o to, który dokładnie pradziadek wyfrunął przez komin w Auschwitz? Jak ugotować tę twoją pyszną zalewajkę, babciu ...

dawno temu

Powiązane Tematy