Składniki:
Gotowe frytki lub ziemniaki, gulasz mięsny (może być pozostały z obiadu) cebula (wg.uznania), majonez, przyprawy, ketchup.
Jak przyrządzić?
Frytki usmażyć, gulasz podgrzać, cebulę drobno posiekać. Na usmażone frytki dajemy odrobinę-około 1 łyżki-majonezu do frytek, posypujemy cebulą, polewamy gulaszem, dodajemy ketchup.
Potrzebne przybory:
Frytkownica, nóż, deska do krojenia, garnuszek z gulaszem.
Jak podawać?
Podajemy na gorąco.
Uwagi:
Danie jest hekatombą kaloryczną ale ja takie cudo jadłem w Holandii i bardzo mi smakowało. Nosiło nazwę Pommes Frites Americanos albo jakoś tak. Wydaje się że takie połączenie jest co najmniej dziwne ale zapewniam... pyszota!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gregorrek |