Danie kubańskie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duża cebula, 1,5 szklanki ryżu, 2-3 parówki, 20-25 dkg pieczarek, pół puszki groszku konserwowego, 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, przyprawy: Vegeta, 1,5 szklanki zagotowanej wody, 2 łyżki oleju.

Jak przyrządzić?

Przygotowanie składników:
Cebulę pokroić w kostkę, parówki w pół talarki, pieczarki umyć i pokroić w talarki usmażyć.
Gotowanie:
Cebulę zeszklić, dodać ryż (surowy). Zeszklić (mały ogień). Wsypać pokrojone parówki, usmażone pieczarki i groszek. Wymieszać dodać koncentrat i łyżkę Vegety. Całość wymieszać i zalać wrzącą wodą. Wymieszać.

Uwagi:

Gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakieś czas mieszając, aby ryż nie przywarł do dna. Ryż ma wchłonąć wodę, jeżeli woda już wsiąknie a ryż dalej będzie twardy. Dolać pół szklanki wody.Jeśli wody będzie za dużo a ryż będzie już gotowy, mieszać cały czas bez przykrycia aż woda odparuje. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorTuica

Danie kubańskie: Podobne przepisy

Danie kubańskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy