Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
Na pewno każdy ma swój przepis, jeśli jednak nie, podaję moje.
500 ml mleka, pół szklanki wody, jajko, mąka, szczypta proszku do pieczenia.
Farsz:
2-3 woreczki ryżu, 1 średniej wielkości cebula, 35-40 dkg pieczarek, przyprawy: Vegeta, pieprz.
Jak przyrządzić?
Składniki ciasta naleśnikowego połączyć, tak aby wyszło lekko gęste. Wody używam gdy dodam za dużo mąki. Usmażyć na patelni. Odstawić do ostudzenia.
Farsz:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do ostygnięcia. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni wraz z umytymi i obranymi pieczarkami, pokrojonymi w plastry. Doprawić do smaku. Wymieszać wraz z ryżem. Farsz zawijać w naleśniki jak na "krokiety" lub "ruloniki". Smacznego
Uwagi:
Do ciasta naleśnikowego można dodać łyżkę oleju, aby później nie dolewać go na patelnie. Można obtoczyć w bułce tartej jak "krokiety".
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Tuica |