Składniki:
Makaron - najlepiej świderki, ok. 30 dkg kiełbasy zwyczajnej, ok. 15 dkg sera żółtego topliwego, keczup.
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron. W tym czasie podsmażamy kiełbaskę na oleju-najlepsza i najmniej zdrowa jest chrupiąca.Gdy makaron się już ugotuje wrzucamy do niego kiełbasę, starty ser (dlatego makaron musi być gorący a ser ciągliwy bo się musi rozpuścić)i mieszamy. Na koniec polewamy keczupem. Ilość sera i kiełbasy wychodzi "w praniu". Ja podałam ilości orientacyjne.
Potrzebne przybory:
Spory garnek, durszlak, tarka.
Jak podawać?
Na gorąco, może nie wygląda bardzo apetycznie ale jest pyszna!
Uwagi:
Potrawa jest bardzo szybka,dość tania i moja rodzina ją uwielbia. Niestety - nie dla osób dbających o linię i cholesterol...
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | czarna-kura |