Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego, 5 dużych pieczarek, 1 duża cebula, 3-5 ząbków czosnku, 1 duża papryka, natka pietruszki, przyprawy, zioła - tymianek, bazylia, rozmaryn: masło do smażenia, kasza Kus -kus.
Jak przyrządzić?
Zeszklić cebulę na maśle, dodać pieczarki i dusić ok. 10 min. Doprawiać pieprzem i solą. Przełożyć do większego garnka. Udusić na maśle pokrojoną w drobną kostkę paprykę - ok. 15-20 min. Można podlać bulionem. Dodać do cebuli. Mięso usmażyć bez tłuszczu, doprawić pieprzem i solą, na koniec dodać czosnek. Smażyć jeszcze przez 1 min. Przełożyć mięso do warzyw, dodać natkę i dusić ok 5 min. Oddzielnie na bulionie przygotować kaszę kus-kus, wymieszać z z potrawą.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Avivka |