Składniki:
Biszkopt: 4 jajka, 1 szkl. cukru, 8 łyżek oleju, 8 łyżek wody, 1 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa: 1 1/2 kg jabłek (obrać, pokroić w kostkę), 1 litr wody, 4 łyżki cukru, 2 budynie waniliowe lub inne.
Masa kokosowa: 15 dag cukru, 10 dag masła, 20 dag kokosu.
Jak przyrządzić?
Biszkopt: Ubić i upiec.
Masa: wodę zagotować z cukrem, włożyć pokrojone jabłka, podgotować. Następnie odcedzić, a sok schłodzić. Na soku ugotować budynie.Masa kokosowa: cukier zagotować z masłem, następnie do tego wsypać kokos. Odstawić z ognia, schłodzić i wbić 2 jajka. Dokładnie wymieszać.Przełożenie: Na upieczony biszkopt - podgotowane jabłka - gorący budyń - masa kokosowa - zapiec 20 - 30 minut.
Potrzebne przybory:
Miska, trzepaczka, garnek.
Jak podawać?
Do herbaty, kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Ala |