Składniki:
3 filety z kurczaka, 3 jajka, 2 ząbki czosnku, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 2 duże pieczarki, słoik majonezu(280ml.), mała cebula, sól, pieprz i olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Filety posiekać na małe kawałki. Jajka roztrzepać widelcem. Ząbki czosnku rozetrzeć z solą. Cebulę pokroić bardzo drobno. Pieczarki umyć i posiekać. Mięso, cebulę czosnek, pieczarki i jaja połączyć z majonezem, dodać mąkę ziemniaczaną i doprawić do smaku pieprzem ewentualnie może trochę soli. Dokładnie wszystko wymieszać i smażyć na gorącym oleju. Podawać gorące z ketchupem.
Jak podawać?
Talerz przybrany liśćmi zielonej sałaty. Połóż placuszki i ozdób kleksem ketchupu i kwaśnej śmietany.
Uwagi:
Można dodać kolorowej papryki pokrojonej w kostkę i koperek. Smażyć na złoty kolor są pyszne, chrupkie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Jagoda |