Składniki:
1 puszka pieczarek krojonych, 1 słoik szparagów w zalewie, 1 puszka fasolki szparagowej, 1 puszka kukurydzy, pół puszki młodego groszku, 20 dkg polędwicy sopockiej lub delikatnej szynki, 3 jajka na twardo, 3 łyżki startego żółtego sera, sos, 5 łyżek majonezu, mały jogurt naturalny, ząbek czosnku, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Puszki odcedzić. Szparagi pokroić w 2cm kawałki, jajka i szynkę pokroić w kostkę, wrzucić wszystko do michy, dodać ser. Wymieszać majonez z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać sałatkę z sosem, doprawić, popieprzyć... i gotowe.Sałatka pyszna i szybka. Polecam ze świeżą bagietką.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | ola |