Składniki:
Ciasto biszkoptowe kakaowe, 10 jaj, 10 łyżek mąki tortowej, paczka cukru wanilinowego, 10 łyżek cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 łyżek kakao, masło do wytłuszczenia formy, papier, tortownica.
Jak przyrządzić?
5 łyżek żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie ubić pianę z białek, dodać ubite żółtka, dalej ubijać, pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko mieszając oraz kakao, ciasto podzielić na 3 krążki. Krem [3 kubeczki jogurtu kokosowego 15 dag wiórków kokosowych, kartonik śmietany kremówki 6 łyżek likieru malibu, paczka cukru wanilinowego, łyżka żelatyny, 5 łyżek cukru pudru.Dekoracja: posypać kakao lub startą czekoladą.
Uwagi:
Ubić bitą śmietanę z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem, następnie dodać jogurt kokosowy i likier, wiórki, żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i płynną przestudzoną dodać do masy, nasączyć blaty herbatą i każdy przełożyć kremem i udekorować według uznania, wstawić na 4 godz. do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | vivien |