Składniki:
biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 3 łyżki mąki tortowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 3 kisiele cytrynowe, 4 szklanki wody, 2 galaretki agrestowe, 3/4 kostki masła. 5 dużych owoców z kiwi.
Jak przyrządzić?
Zrobić biszkopt według przepisu, przygotowujemy masę: gotujemy wodę z 3szklanek wody, a do 1 szklanki zimnej wody rozpuszczamy kisiel i wlewamy do gotującej się wody i gotujemy, następnie wsypujemy 2 sypkie galaretki i rozpuszczone masło i to wszystko zagotować. Na schłodzony biszkopt wykładamy ciepłą połowę masy(nie gorącą!)układamy pokrojone kiwi i zalewamy je pozostałą masą i dajemy do lodówki aż zgęstnieje. Na górę można również poukładać kiwi i zalać je galaretką.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Autor | renia |