Składniki:
fasolka szparagowa - wedle uznania (ile kto zje), 2 dojrzałe pomidory,
1 średnia cebula,
oliwa z oliwek,
sól, pieprz, bazylia i oregano do smaku
Jak przyrządzić?
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki, tniemy na 3-centymetrowe kawałki i podgotowujemy (najlepiej, żeby była lekko twardawa). W tym czasie podsmażamy na oliwie z oliwek drobno pokrojoną cebulkę. Gdy już będzie szklista, wrzucamy na nią ugotowaną fasolkę i dodajemy drobno pokrojone pomidory. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano, i dusimy pod przykryciem przez jakis czas (zależy, jak kto lubi).
Potrzebne przybory:
nóż, patelnia i deska do krojenia:)
Jak podawać?
Potrawa zarówno dobra na danie główne, jak i dodatek do obiadu np. zamiast ziemniaków:)
Uwagi:
Proste, ale jakie smaczne:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Katarzyna |