Fasolka szparagowa a la spaghetti - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

fasolka szparagowa - wedle uznania (ile kto zje), 2 dojrzałe pomidory,
1 średnia cebula,
oliwa z oliwek,
sól, pieprz, bazylia i oregano do smaku

Jak przyrządzić?

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki, tniemy na 3-centymetrowe kawałki i podgotowujemy (najlepiej, żeby była lekko twardawa). W tym czasie podsmażamy na oliwie z oliwek drobno pokrojoną cebulkę. Gdy już będzie szklista, wrzucamy na nią ugotowaną fasolkę i dodajemy drobno pokrojone pomidory. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano, i dusimy pod przykryciem przez jakis czas (zależy, jak kto lubi).

Potrzebne przybory:

nóż, patelnia i deska do krojenia:)

Jak podawać?

Potrawa zarówno dobra na danie główne, jak i dodatek do obiadu np. zamiast ziemniaków:)

Uwagi:

Proste, ale jakie smaczne:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorKatarzyna

Fasolka szparagowa a la spaghetti: Podobne przepisy

Fasolka szparagowa a la spaghetti: wypróbuj również

Powiązane Tematy