Składniki:
marchewki, świeża fasolka szparagowa, kiełki soi, główka selera, melon, rzodkiewki, szczypior,
cytryna, kolendra, sól, pieprz, olej sojowy
Jak przyrządzić?
Obieramy marchewkę i seler, a następnie kroimy w paseczki. Szczypior siekamy, a z fasoli szparagowej odłamujemy końcówkę. Rzodkiewki kroimy na talarki. Wszystkie warzywa gotujemy na parze przez 15 minut. Kroimy melona w elegancki sposób - tak aby służył jako ozdoba na talerzu.Olej, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy razem do uzyskania jednolitego sosu. Warzywa przygotowane na parze układamy na talerzu i posypujemy kiełkami soi. Polewamy warzywa przygotowanym sosem.Na sam koniec danie posypujemy świeżą kolendrą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | tuffkid |