Składniki:
1 słoiczek szparagów (ok. 10 szt.), 10 szt. tradycyjnie usmażonych naleśników, 10 plastrów szynki, 10 plastrów żółtego sera, 1 serek topiony kremowy, Masmix do smażenia, 2 łyżki mąki, vegeta do smaku.
Jak przyrządzić?
Osączyć szparagi z soku, ale go nie wylewać, bo będzie stanowił bazę do sosu. Na każdy naleśnik plaster szynki, plaster sera i 1 szparag, zrolować jak tradycyjny naleśnik i tak samo z kolejnymi. Powstałe ruloniki podsmażyć na tłuszczu. Sok ze szparagów przelać do rondelka, dodać serek, mąkę i vegetę do smaku. Ciągle mieszając, zagotować, powstałym sosem polać usmażone szparagowe naleśniki. Polecam - naprawdę pyszne na wyjątkową kolację z lampką białego wina.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Jolanta |