Czas na szparagi

Przepis kulinarny

Składniki:

1 słoiczek szparagów (ok. 10 szt.), 10 szt. tradycyjnie usmażonych naleśników, 10 plastrów szynki, 10 plastrów żółtego sera, 1 serek topiony kremowy, Masmix do smażenia, 2 łyżki mąki, vegeta do smaku.

Jak przyrządzić?

Osączyć szparagi z soku, ale go nie wylewać, bo będzie stanowił bazę do sosu. Na każdy naleśnik plaster szynki, plaster sera i 1 szparag, zrolować jak tradycyjny naleśnik i tak samo z kolejnymi. Powstałe ruloniki podsmażyć na tłuszczu. Sok ze szparagów przelać do rondelka, dodać serek, mąkę i vegetę do smaku. Ciągle mieszając, zagotować, powstałym sosem polać usmażone szparagowe naleśniki. Polecam - naprawdę pyszne na wyjątkową kolację z lampką białego wina.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje5
Kalorycznośćwysoka
AutorJolanta

Czas na szparagi: Podobne przepisy

Czas na szparagi: wypróbuj również

Powiązane Tematy