Składniki:
2 marchewki, filet z ryby np. panga, 1/2 kalafiora, 1 brokuł, mieszanka świeżych ziół (pietruszka, koper, bazylia)- ok. 1 łyżki,1 łyżeczka vegety, 2 łyżki oliwy z oliwek.
Jak przyrządzić?
Marchew obrać i pokroić w talarki, kalafior i brokuły podzielić na małe różyczki, filet z ryby skropić cytryną. Przygotować naczynie do gotowania na parze, w dolnej części ryba posypana 1/2 łyżeczki vegety, marchew, kalafior i brokuły w górnej części naczynia. Całość gotować 20 min. Podawać na dużym talerzu posypanym ziołami i resztką vegety, całość polać oliwą z oliwek.
Potrzebne przybory:
garnek do gotowania na parze
Jak podawać?
Na dużym ogrzanym talerzu.
Uwagi:
Zamiast oliwy można przygotować sos biały na bazie serka topionego.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Jolanta |