Składniki:
2 kostki (ok. 20 dag) filetów z morszczuka niepanierowanych, 1 cebula, 1 strąk papryki, 2 pomidory, sól, pieprz, łyżka mielonej papryki, łyżeczka masła dietetycznego, łyżka oleju sojowego.
Jak przyrządzić?
Rybę rozmrozić tylko na tyle, by można było (bez pokruszenia) wkłuwać ją na specjalne szpikulce do szaszłyków. Następnie pokrajać każdą kostkę na 4 części. Umyte pomidory i cebulę pokrajać na ćwiartki, wypestkowaną paprykę na 8 części. Na 2 szpikulce nadziewać na przemian: kostki ryby, cząstki pomidora, papryki i cebuli, tak by na każdym były po 4 porcyjki ryby. Posypać solą, pieprzem i papryką, skropić lekko olejem. Teflonową patelnię rozgrzać, posmarować olejem, włożyć szaszłyczki i smażyć na silnym ogniu, obracając na wszystkie strony. Zrumienione zaraz podać.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | 150 kcal |
Autor | Iza |