Składniki:
brokuły, filet z morszczuka, serek twarogowy light o smaku w zależnośći od upodobań (polecam ziołowy)
Jak przyrządzić?
Brokuły oraz filet z morszczuka gotujemy na parze, w trakcie gotowania przyprawiamy ziołami, solą itp. Ugotowane przenosimy na talerz i kładziemy na ciepłą potrawę serek w małych kwałkach. Przykrywamy drugim talerzem, aby ser szybciej się roztopił.
Jak podawać?
Ładnie wygląda, gdy brokuły podzielimy na tzw. różyczki i na to położymy kawałki tego serka, a ryba obok.
Uwagi:
Danie bardzo proste, smaczene i szybkie w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie lubi ryby gotowanej na parze, można ją usmażyć na patelni, ale nie w panierce, tylko posypać ziołami i solą lub przygotować taką olejową papkę, tzn. na talerz nalewamy oleju, sypiemy zioła, sól i w tym maczamy rybę i na patelnię :) Pychotka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | w zależności od liczby filetów (filet na osobę) |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Paulik |