Brokułowe cudo - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

brokuły, filet z morszczuka, serek twarogowy light o smaku w zależnośći od upodobań (polecam ziołowy)

Jak przyrządzić?

Brokuły oraz filet z morszczuka gotujemy na parze, w trakcie gotowania przyprawiamy ziołami, solą itp. Ugotowane przenosimy na talerz i kładziemy na ciepłą potrawę serek w małych kwałkach. Przykrywamy drugim talerzem, aby ser szybciej się roztopił.

Jak podawać?

Ładnie wygląda, gdy brokuły podzielimy na tzw. różyczki i na to położymy kawałki tego serka, a ryba obok.

Uwagi:

Danie bardzo proste, smaczene i szybkie w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie lubi ryby gotowanej na parze, można ją usmażyć na patelni, ale nie w panierce, tylko posypać ziołami i solą lub przygotować taką olejową papkę, tzn. na talerz nalewamy oleju, sypiemy zioła, sól i w tym maczamy rybę i na patelnię :) Pychotka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcjew zależności od liczby filetów (filet na osobę)
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt5 zł
AutorPaulik

Brokułowe cudo: Podobne przepisy

Brokułowe cudo: wypróbuj również

Powiązane Tematy