Składniki:
1 średni seler, 2-3 marchewki, 2 filety z pangi, 20 dag pieczarek, 4 ząbki czosnku, 4 kartofle, mały kalafior, zółty ser, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Warzywa umyć, obrać ze skórki (seler, kartofle pokroić w plastry), poddusić na parze. Podczas gotowania za parze można doprawić przyprawami wg uznania. Rybkę kroimy w kawałki. Gdy warzywa są już dość miękkie, robimy przekładaną sałatkę. Na spód naczynia żaroodpornego kładziemy w plasterkach ziemniaki, seler, bukieciki kalafiora, plastry pangi, rozdrobniony czosnek, pieczarki, następnie powtarzamy kolejność (warstwa ryby jest tylko jedna, w środku). Po zapełenieniu naczynia zasypujemy startym serem i czosnkiem, podpiekamy do rozpuszczenia sera. Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, deska, tarka, miski, naczynie żaroodporne, piec
Jak podawać?
Nakładamy warstwę (jednym nałożeniem powinno znajdowac się wszystko na talerzu).
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Kaloryczność | średnia |
Autor | Ania |