Grillowana karkówka z ziemniaczkami

Przepis kulinarny

Składniki:

4 plastry karkówki, szklanka piwa, mielona papryka chili, czosnek, pieprz czarny, sól, przyprawa do grilla albo mięs, ziemniaki, przyprawa do ziemniaków

Jak przyrządzić?

Surowe plastry karkówki oprószyć przyprawami i zalać piwem, odstawić, najlepiej na noc, w chłodne miejsce. Następnie wyjąć z wywaru i położyć na grilla, czekać, aż mięso będzie usmażone. Ziemniaki obgotować, obsypać przyprawą do grilla i na folii ułożyć na grillu, zapiekać, aż będą rumiane. Danie podać razem z dodatkami świeżych lub przygotowanych na parze warzyw.

Potrzebne przybory:

grill

Jak podawać?

Potrawę podawać na talerzach przyozdobionych listkiem sałaty, koprem bądż natką pietruszki, mięso można przyzdobić plastrem cytryny. Jeden plaster mięsa, klika ziemniaczków i kolorowe warzywa.

Uwagi:

Najlepiej smakujące warzywa z daniem to gotowana na parze marchewka z groszkiem lub świeże pomidory, ogórki, rzodkiewka i sałata w jogurcie naturalnym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
AutorDorota

Grillowana karkówka z ziemniaczkami: Podobne przepisy

Grillowana karkówka z ziemniaczkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy