Składniki:
0,5 kilo ryby (najlepiej pangi),
4 marchewki,
2 pietruszki, pół selera, 2 pomidory,
przyprawa do ryb, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Rybę oprószyć przyprawą do ryb i odstawić na godzinę. Warzywa zetrzeć na grubej tarce, pomidory pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, połowę wymieszanych warzyw (posolonych i popieprzonych) położyć na dno naczynia. Na warzywa ułożyć rybę i położyć na rybę resztę warzyw. Przykryte pokrywą naczynie wstawić do piekarnika na 45 minut.Podawać z ryżem i surówką ze świeżej kapusty.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Aneta |